Útleírások -> Európa->Montenegró ->Igalo

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Hasznos tudnivalók

2009.06.30.


IgaloIgaloKellemes tengerpartja, s viszonylagos nyugodtsága gondtalan nyaralást ígér a fáradt turistáknak. Igalo már évtizedek óta ismert mint gyógycentrum az egész világon. A hatvanas évekig igen gyéren volt lakott a város, de az utóbbi évtizedek alatt már lakossága is gyarapodott.
Mára már teljesen összenőtt Herceg-Novi-val,  egy kellemes esti séta alatt a part mentén,  kb. 30-40 perc alatt eljuthatunk Herceg-Noviba. A pálmafákkal szegélyezett sétányon hangulatos éttermeket, kávézókat találunk, de Herceg-Novi közvetlen közelsége is programlehetőségek tömérdekét biztosítja.


Fekvése


Igalo a városi öbölben található a Sutorine folyótól Herceg-Novi városig, mely egyben sétáló utca és fürdőhely is.

Legenda /  Igaló nevének eredete


Igalóban és a környéken már a régmúlt időkben is éltek magyarok, a legenda szerint a nevét is magyarok adták. Mivel a vidék völgyes, a magyarok mindig is szerették volna megművelni a földjét, szántani, vetni akartak, igával és lóval. Ám csakhamar rájöttek, hogy ezt a földet nem lehet szántani.
 Innen kapta a városka a nevét is: IgaloStrandok


A strand része az öbölnek, kényelmes strandolást biztosít, hisz túlnyomórészt  homokos, de van ahol betonozott vagy apró kavicsos a part. Napernyők és napágyak viszonylag olcsón bérelhetőek. Az öböl hossza 1500 méter, kb. 3500 fürdőző fér el.


IgaloIgalo strand


Mediterrán Egészségügyi Gyógyközpont / Gyógyító homok


Igalo híres a rekreációs  Meditterán Egészségügyi Gyógyközpontjáról, ahova egész évben járnak vendégek reumatikus panaszaikat, valamint tüdő-, szív-, érrendszeri, idegrendszeri és bőrbetegségüket gyógyítani. Felépülésüket a természetes ásványvíz, a tengeri iszap, az enyhe hőmérséklet, a gyönyörű napsütés és a tiszta levegő segíti elő. Igalo az egyik legismertebb gyógy- és üdülőközpont Montenegróban. Nagyon sokan járnak ide, hogy felfrissüljenek és újult erővel térjenek haza. A hetvenes években Josip Broz Tito is szívesen időzött Igalóban, volt itt  rezidenciája is.

Az Igaloi gyógyító képességű homok valódiságát igazolja, hogy sokan mint mozgás korlátozottak érkeztek, kezelés végén pedig saját lábukon távoztak az egészségügyi központból. Már nemzedékek óta visszatérő vendégek a svédek és a norvégok. Híres emberek is itt kerestek már gyógyírt betegségükre, volt köztük koronás fő és herceg is.

 
ÉghajlatIgalo

Igalóban nagyon kellemes mediterrán éghajlat van, évente 200 verőfényes nappal. Az átlaghőmérséklet 17 fok. Igalo és Herceg-Novi az egyik legmelegebb város Montenegróban. Januárban sincs tíz foknál hidegebb, júliusban pedig 26 fok az átlagos hőmérséklet. Enyhe éghajlatát a vidék az őt koszorúként védelmező hegyeknek köszönheti. Májustól szeptemberig tart a fürdési idény, öt hónapig vannak nyaralók a térségben.

Időjárás

A linkre kattintva tájékozódhat az aktuális időjárás jelentésről.


Nyaralási feltételek Igalóban

Igaloban számos szálloda és luxus apartmann található. Azonban kevés pénzzel, szerény körülmények között is lehet Igalóban nyaralni. Nagyon sok a kiadó apartmann és szoba. Minden apartmannak saját konyhája, hűtőszekrénye és fürdőszobája van, de ha valaki különálló szobát bérel, ott is
van pár szobához egy közös konyha és hűtőszekrény, így sokan
élnek a  lehetőséggel és gyakran főzőcskéznek.
Viszont, számos étterem, ételbár található Igalóban, és mivel az
árak viszonylag alacsonyak, még akkor is kedvezményes áron
nyaralhatunk Igalóban ha minden nap az éttermeket, bárakat és
a maximális kikapcsolódást választjuk.