Útleírások -> Európa->Montenegró ->Herceg-Novi

Herceg-Novi

Hasznos Tudnivalók

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Hasznos Tudnivalók

2009.08.29.

Herceg-Novi

Herceg_NoviMontenegró legnyugatibb pontján, a horvát határtól alig 10 km-re fekszik Herceg-Novi, egy igazi mediterrán hangulatú kisváros, amelyet természeti környezete tesz egyedivé. Északról az160- 1800 méter magas hegyek, délről pedig a Kotori-öböl partja szegélyezi a húszezer lakosú települést,amelynek belvárosában jellegzetes szűk utcácskákat, sikátorokat, hangulatos tereket és teraszos kávézókat találhatunk. A város tengerparti sétányán tavasztól őszig pezseg az élet. Herceg-Novi közvetlen közelében fekszik Igalo, a nemzetközi hírű klimatikus gyógyhely is, de autóval egy órán belül elérhető a világörökségi védelem alatt álló Kotor városa, a hasonlóan hangulatos Budva, vagy a turisták körében legnagyobb népszerűségnek örvendő Bar. A horvát határ túloldalán fekszik a szintén világörökségi védelem alatt álló Dubrovnik városa.

Partvonala:

Legmagasabb hegye: Északról az 1600"1800 méter magas hegyek délről pedig a Kotori-öböl partja szegélyezi

Lakosság:  20 ezer fő

Herceg-Novi nevének eredete

Herceg-Novi elnevezése is még l382-ből származik, amikor Nagy Lajos király I. Tvrtko bosnyák hercegnek adományozta a várost. Zelenikában a mai napig is vannak magyarok, akiknek az ősei még az Osztrák-Magyar Monarchia idejében kerültek ide.

 
Magyar konzulátus Herceg-Noviban

Herceg-Novi-ban megnyitották a magyar konzulátust, az első tiszteletbeli konzul a Zeleniká-ban élő Magyar Csaba, vendéglátó-ipari vállalkozó.