Útleírások -> Európa->Horvátország->Rab sziget

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Látnivalók

2009.10.29.


Rab város, harangtornyokharang

A sziget fővárosának szimbóluma a Rab fölé magasodó 4 román harangtorony, melyek közül kettőbe fel is mehetünk, és csodálhatjuk a tengerre nyíló lélegzetelállító kilátást. A tornyok közül a legidősebb a 11. században épült.


Templomok

Számos templom található a városban, a legnagyobb közülük a Szűz Mária, mely a 13. századra datálható. A Szent Jusztina templom ma vallási művészeti múzeum, A Szent Kristóf (mely a város védőszentje) pedig lapidárium.
Dundo erdő, és Kormcar park
Rab gyönyörű természeti adottságairól is ismert. A Rab-sziget egyik büszkesége a Rab óvárosában található csodás Komrcar park. A parkban megpihenni idillikus élményt kínál: hűsölhetünk a magas fák árnyékában, és élvezhetjük a babérok, és a fenyők illatát. A Dundo erdő pedig még horvát szinten is különlegesnek számít, és Horvátország határain túl is ismert. Azok szerint akik látták már, a világ legszebb mediterrán erdeje. Csak néhány növényt említve: virágos kőrisek, tölgyek, fenyők, erdei szőlő, borostyán, és vadrózsák varázsolnak el mindenkit.

RabKampor

Kampor az öreg halászfaluk rajongóit (is) rabul ejti. Régi házak, megművelt gyümölcsösök, és halászemberek igazi mediterrán atmoszférát adnak e településnek. A vendégek mindig friss gyümölcsre, zöldségre, és frissen kifogott halra számíthatnak. Az 1000 fős települést csodálatos zöld környezete, a Dundo erdővel, kék tengervize, és leírhatatlan szépségű öblei még idillikusabbá teszik. Kampor Rab kikötőjétől 6 km-re, északnyugatra fekszik.
Lopar

Az 1120 lakosú Lopar a sziget legészakibb részén, Rab városától 14 kilométerre található, legnagyobb vonzerejét 22 homokos strandja jelenti, melyek közül 3 naturista (Ciganka, Sahara, Stolac).
Goli Otok szigetRab sziget

Rab környékén számos izgalmas, lakatlan, de látogatható sziget található. A legnépszerűbb a Goli Otok, a meztelen sziget. A Goli Otok északi része szinte teljesen csupasz, míg déli részén számos öböl található. A sziget a börtönéről híres: Az Osztrák-Magyar Monarchia az I. világháború idején ide száműzött számos orosz hadifoglyot. 1949-től 1956-ig pedig az egész sziget nagybiztonságú börtönként működött, itt tartották fogva, és kínozták a politikai foglyokat, bár a nyári 35-40 fokos benti hőmérséklet már önmagában is kegyetlen volt. A börtönben később köztörvényes bűnözőket őriztek, majd 1988-ban bezárt. Ma turistalátványosságnak számít, és csendben pusztul, bár vannak tervek a megmentésére.