Útleírások -> Európa->Görögország->Rodosz

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Gasztronómia

2008.09.01.

Ételek
 
Előételek:
 
Tzaziki - fokhagymás joghurt mentával és uborkával
Görög saláta - uborka, paradicsom, fetasajt
Tarmasaláta - füstölt tőkehal ikrával
Rossikisaláta- majonézes burgonyasaláta
Sagnáki - rántott sajt
Tiropitta-sajtos pite
Spanachopitta - spenótos pite
 
Húsételek:
 
Gyros
Souvlákia - grillezett kebab/rablóhús/
Keftédes - húsgombócok
Musaka - padlizsán, hús, burgonya rétegek tepsiben sütve
Roast Lamb - sült bárány
Kleftiko - Alufóliában sült bárány
 
 
 
 
 
 
 
 
Halételek:
 
 
Grillezett kardhal
Kalamarákiaí-sült polip
Garidhes- garnélarák
 
Italok
 
Ouzó - ánizs alapú likőr - jeges vízzel szolgálják fel
Metaxa
Retsina- helyi Athiri szőlőből készült, könnyű, frissítően száraz bor egy leheletnyi resinnel
Suma- tiszta,erős szőlőpálinka
 
 
 
 
 
 
 
 
Borok
Rodosz már az antik korban is híres voa borairól. Két nagy Rodoszi termelő van, a KAIR Koskinounál, valamint az emery borokat Embonasban készítik helyben termeszett szőlőből, a fehérbor Athiri szőlőből, a vörösbor Amorgianos szemekből készül. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2008.Augusztus, K&I