Útleírások -> Európa->Csehország->Prága

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Látnivalók

2009.06.17.


Prágai vár


A vár kezdettől fogva a cseh királyok székhelye volt, mai külsejét a Mária Terézia kori változtatásoknak köszönhet. A turisták számára gyönyörű látványként szolgál az első és második Várudvar, a Szent Kereszt kápolna, a Vár-Galéria, valamint a főtorony. Az ide látogatók lenyűgöző élménnyel távozhatnak a Várból.

 
Károly-híd

 A híd Prága egyik legnagyobb és leghíresebb jelképe. A barokk korban született, folyamatosan helyezték el rajta a szobrokat és szoborcsoportokat, melyek száma mára eléri a 30-at. Lenyűgöző látvány tárul elénk a híd két végén elhelyezkedő, azt lezáró gótikus tornyokkal is. A híd érdekessége továbbá, hogy építésének megkezdése előtt kikértéke az asztrológusok véleményét, mely időpont a legkedvezőbb az építés megkezdéséhez. A csillagok az oroszlán jegyét jelölték ki és az 135797531 számsort. Ennek megfelelően 1357. szeptember 7. napján helyezték le a híd alapkövét.

 
Orloj


Az Orloj bábjáték, szférakör és naptál, mely 1410-ből. Érdekes és látványos a működése, minden órában kinyílik ablaka, az idő múlását jelképező halál pedig elővezeti a 12 apostolt. A legenda szerint az Orloj a veszedelmeket képes megjósolni.

 

Vencel-tér

 
A Vencel-tér nevétől eltérően nem is tér, hanem egy hosszú, széles utca, mely mindenki számára ismerősen hangzik. A tér fölött uralkodik a Szent Vencel szobor, valamint fölötte húzódik a neoreneszánsz stílust képviselő Nemzeti Múzeum.

 

W. A. Mozart Múzeum

 
A múzeum felejthetetlen élményt nyújt mindazoknak, akik meglátogatják. Érdekessége, hogy Mozart prágai tartózkodásai során leggyakrabban ebben a házban szállt meg. A ház a 18. században klasszikus stílusban épült. Máig őrzi Mozart prágai tartózkodásával és életútjával kapcsolatos iratait, az általa használt zongorát, valamint hárfát, de megtekinthetjük néhány hajszálát is. A kinti teraszon gyakran adnak koncertet, melyet érdemes végighallgatni.

 

Strahov kolostor és könyvtár


A kolostor Prága második legöregebb kolostora, mely II. László uralkodása alatt 1143-ben épült. Ma is itt él a premonstrei szerzetes-tanító rend. Különlegessége, hogy az ebédlőbe és a hálókba nem lehet belépni, ezért a látogatók számára leginkább csak a 125 000 kötetes könyvtár szolgálhat látnivalóval.