Útleírások -> Afrika->Kanári szigetek->Tenerife

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Partok, Üdülővárosok

2009.06.16.


Dél-nyugat

A sziget ezen részén két népszerű üdülőváros található, Los Cristianos és Playa de las Amércias. Az előző egy régi halászkikötő köré épült, míg az utóbbi szinte a semmiből fejlődött fel. A két város összeépült egyetlen hatalmas turistaközponttá. Apartmanok és hotelek épültek a domboldalakba és a homokos strandok mellé. Leginkább a fiatalabb korosztályt vonzza a klubokban és diszkókban gazdag partszakasz. Számos szórakoztató park épült itt. A vízi sportok szerelmeseinek minden lehetőség adott.
Csendesebb üdülőhelye észak felé húzódnak, mint Puerto de Santiago és Los Gigantes, ahol látványos vulkáni sziklák emelkednek.
Az un. Csendes part mára már zajos a diszkóktól és bároktól. Ez a rész Los Cristianos és Reina Sofia repülőtér közötti rész. Keskeny strandok jellemzik, fekete vulkáni homokkal fedve.
 
Las Americas / Los Cristianos

Turisták számára a legideálisabb üdülőhely Las Americas és Los Cristianos. Az északi részen, sok helyen alig lehet belemerészkedni az óceánba a hatalmas hullámok miatt, a sziklák fekete színűek, ezért családoknak inkább a déli részt ajánljuk. Las Americas gyönyörű partszakasz, hangulatos vendéglőkkel és épületekkel.


Északkelet-Tenerife

A keleti és a nyugati part között nagy az eltérés, mivel a keleti part sokkal szárazabb. Emiatt mesterséges strandokat alakítottak ki a Szaharából hozott sárga homokkal. Ilyen módon hozták létre Playa de las Teresitas-t is.
Az észak-nyugati parton számos kedvelt üdülőhelyet találunk, mint Mesa del Mar. Tovább haladva észak felé a nagyobb üdülővárosok Bajmar és Punta del Hidalgo. Itt a hegyek egészen a partig nyúlnak, így a háborgó tenger helyett biztonságosabb a hotel medencéjében úszni. Bajamar hiányt szenved ezért a jó strandokban mégis kedvelt üdülő hely azok számára, akik nyugodt pihenésre vágynak.
San Adrést tipikus halászfalu, fehér házakkal a domboldalban. A parton számos kitűnő halászétterem sorakozik. Tőle északra több nagyon jó strand is található főleg sziklás vagy fekete vulkáni homokos. Kétség kívül a legjobb közülük a már említett Playa de las Teresitas aranyhomokos partja. A 2 kilométer hosszú partszakasz számos lehetőséget kínál, mint az árnyas pálmafák, strandbárok, vízibicikli és windszörf iskola. A parti sétány folytatódik tovább egy festőien szép kis faluig, Igueste-ig. Félúton található egy csendes strand Playa de las Gaviotas, ez a hely népszerű a nudisták körében. 


A száraz kelet

A déli részre eső extrém hely Costa del Silencio, kis halászfalukkal, mint például a több golfpályával is rendelkező Las Galletas.
A repülőtér közelében található El Médano, amely szintén felkapott üdülőhely. Itt van egy nagyon kedvelt strand, aminek hátránya a szeles időjárás. Emiatt leginkább a windszörfösök népszerű helye. A világ 10 legjobb windszörfös helye között tartják számon. El Médano partján húzódik a feltűnően vörös színű, 170 méter magas Montana Roja. El Médano faluban található védett strand kedvelt a családok számára. A repülőtér közelsége és a kitartó szelek miatt nem annyira kedvelt célpont, mint a tőle nyugatra lévő nagy üdülő helyek.