Útleírások -> Európa->Ausztria->Bécs

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Általános vélemény

2009.06.10.


Bécs, Ausztria műemlékekben gazdag fővárosa, egyben az osztrák kulturális és szellemi élet központja. Bécs talán egyik legfontosabb és legszebb turisztikai látványossága a Schönbrunni Kastély és Park ahol egy nap is kevés arra, hogy mindent megnézz és felfedezz. Érdemes kombinált belépőt venni, így megtekinthetitek a kastély 50 berendezett szobáját- csodálatosak és jó ha vesztek hozzá magyar nyelvű „utikalauzt”. Gyönyörű a  Gloriette-ből a kilátás, érdekes az állatkert, a privy garden az egyik kedvencünk, valamint a sövénylabirintusban is jól el lehet kalandozni. Helyben frissen sütnek hagyományos almás rétest is melynek elleshetitek fortélyait, majd a végén kaptok is egy szeletet kóstolásra.  Ezenkívül pedig hatalmas, gyönyörű parkja van a kastélynak, tele emlékművekkel, szebbnél szebb virágokkal, növényekkel és még néhány móskussal is találkozhatunk.

Híres látnivaló közé tartozik még a Prater, Bécs vidámparkja; Szent István Székesegyház -Stephansdom, a Belvedere palota és a Hofburg.

Tavasszal és nyáron a leghangulatosabb, sok parkot is találunk Bécsben melyek tele vannak padokkal és sokan oda járnak ki pihenni, olvasni vagy éppen társasági életet élni.

Este nagyon forgatagos a belváros, láthatunk mozdulat művészeket, rendezvényeket, koncerteket vagy beülhetünk egy kellemes étterembe, kávézóba…

Bp., 2008 K&I