Útleírások -> Európa->Ausztria->Bécs

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Kávézók, cukrászdák

2009.06.10.


 
Cafe Central

Az egyik leghíresebb, és legdrágább bécsi kávézó 1860-ban nyílt meg. A 20. század elején a bécsi értelmiség törzshelyévé vált. Számos híresség megfordult itt, köztük Trockij. A Cafe Central kávéi, süteményei, és atmoszférája fantasztikusak. A falakat Sissi, és Franzl festményei díszítik. Eljutás: Cím: Herrengasse 14. U3 metró: Herrengasse megálló.

Demel

A Demelt kitűnő süteményei, és tortái, művészi, színes ablakai, és barokk berendezési tárgyai világhírűvé tették. A kitűnő kávéházat 1786-ban alapították, jelenlegi helyére 1857-ben költözött. Az árak ugyanakkor igen magasak itt, és sokak szerint a cukrászda dolgozói sem túl segítőkészek. Megkóstolható itt az Sachertorte is, amely összehasonlítható a Cafe Sacher eredeti tortájával. Több legenda is kering annak kapcsán, hogy hogy juthatott hozzá a Demel a recepthez. A Hotel Sacher tortájához képest az a különbség, hogy a Demel Sacher-tortájában a sárgabaracklekvár nem a közepén, hanem a bevonat alatt található. .Eljutás: Cím: Kohlmarkt 14. U3 metró: Herrengasse állomás. 2A, 3A busz: Hofburg megállóhely.

Sacher

Bécs egyik leghíresebb kávéházában, amely a szintén igen híres Sacher Hotelben van, megkóstolható Ausztria leghíresebb édessége, a fantasztikusan finom, eredeti Sachertorte. A hely presztízsével a magas árak is együtt járnak, de a legautentikusabb Sacher-tortát itt lehet megkóstolni, és persze meg is lehet ebédelni. Eljutás: Cím: Philharmonikerstrasse 4. U3: Stephansplatz megálló. Innen pár perc gyaloglás, vagy átszállás az U1-re, és leszállás az Oper - Kärnterstrasse állomáson.

Landtmann

A Café Landtmann Bécs 1. kerületében található. Talán ez Bécs legelegánsabb, és legnagyobb presztízsű kávéháza. 1873-ban Franz Landtmann alapította. Ma Ausztria vezető politikusai, üzletemberei, és értelmiségei itt találkoznak. Meglátogatta már Sigmund Freud, Marlene Dietrich, Paul McCartney, és még sok híres ember. A kávézónak remek konyhája is van.Eljutás: Cím: Dr. Karl Lueger Ring 4. U3 metró: Herrengasse állomás.