Útleírások -> Európa->Ausztria->Bécs

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Éttermek

2009.06.10.


 
Drei Husaren

A Drei Husaren 1933-as megnyitása óta Bécs egyik legelegánsabb, és legnagyobb presztízsű éttermének számít. Ebben a luxusétteremben talán az autentikus bécsi konyhaművészet legjobb alkotásait szolgálják fel, a legjobb minőségű hozzávalókból, a legjobb elkészítéssel, a háttérben cigányzenével. Az árak nem olcsók, így azok a kispénzű turisták, akik mégis szeretné élvezni az étterem fantasztikus légkörét, a legjobban teszik, ha az étterem egyik előre összeállított menüjét választják. Eljutás: Cím: Weihburggasse 4. U1, U3 metróvonal: Stephansplatz állomás.

Gulaschmuseum

Ha magyarként azt hisszük, hogy a gulyást minden formában ettük már, lehet, hogy tévedünk. A bécsi gulyásmúzeumban (amely neve ellenére nem egy múzeum, hanem egy helyes kis étterem, melynek az árai elérhetőek) 15 fajta gulyás kóstolható meg, melyeket eredeti, különböző magyar régiókból származó receptek szerint készítenek. A Szent István-székesegyház közelében lévő étteremben megkóstolható még a Hortobágyi Palacsinta is, valamint számos osztrák étel. Eljutás: Cím: Schulerstrasse 20. U1, U3 metró: Stephansplatz megálló.
Kardos Étterem - Magyar étterem

Ha Bécsben is magyar ízekre vágyunk, annak egyik legjobb módja a Kardos étterem meglátogatása. A magyar ételeken kívül, balkáni, szlovén, és osztrák ízekkel is kényezteti az étterem a vendégeit. A Kardos berendezése is magyar, balkáni, és cigány motívumokat idéz. Eljutás: Cím: Dominikaner Bastei 8. U4 metró: Schwedenplatz állomás.

Ilona Stüberl- Magyar étterem

Másik remek magyar étterem az Ilona Stüberl, amely már több, mint 50 éve, 1957 óta működik. Somlai Mihály, és Somlai Ilona alapította. Az étterem 2005-ben a Wiener Bezirksblatter magazin szavazásán, tradicionális bécsi éttermeket megelőzve elnyerte az "év vendéglője" díjat. A 25 férőhelyes étteremben gulyáslevest, és palacsintát 4,20, míg főételeket jellemzően 9-11 Eurós áron ehetünk. Eljutás: Cím: Brauner Strasse 2.

Weibels Wirtshaus

A Weibels Wirtshaus tradicionális osztrák ételeket kínál, de főleg borválasztéka miatt érdemes kiemelni. Az étteremben több, mint 250 remek osztrák bor kóstolható meg. A borbarátok számára ez Bécs egyik legjobb étterme. Eljutás: Cím: Kumpfgasse 2.
Wiener Rathauskeller

A bécsi városháza étterme 1899-ben nyílt meg. Autentikus osztrák ételek kóstolhatók itt, elérhető árakon. Az élő zene, és a csodás belső tér az ételeket talán még finomabbá teszi.Eljutás: Cím: Rathausplatz 1. U2 metró: Rathaus megálló.

 
Mensa der katholischen Hochschulgemeinde

Ez a menza főleg azok érdeklődésére tarthat számot, akik kifejezetten olcsón szeretnének Bécsben enni. Az egyetemi hallgatók egyik kedvenc helyén menü már 4 Eurótól elérhető, de túl sokat ne várjunk tőle.Eljutás: Cím: 1., Ebendorferstrasse 8. U2 metróvonal: Schottentor megálló.
NIG-Mensa

Egy másik igen olcsó étterem, a bécsi egyetemi hallgatók, és azok törzshelye, akik nem szeretnek sokat költeni. Eljutás: Cím: 1., Universitätsstrasse 7. U2 metróvonal: Schottentor megálló.