Útleírások -> Európa->Horvátország->Dubrovnik

Képgaléria

hirdetés

Utazzon Montenegróba!


Kedvező árú montenegrói szálláshely.
MontenegroTours

Weboldal készítés


Szabadon szerkeszthető weboldal havi nettó 1.600 forintért, vagy ha Ön Budapest Bank ügyfél, egy évig INGYEN!
www.startadmin.hu

Éttermek

2009.06.09.


Dubrovnikban rengeteg hangulatos étterem, bár, kávézó található. Néhány közülük:


http://www.ew-dubrovnik.com/

http://www.restaurant-komin.com/

http://geocities.com/konavoka2000/

http://www.sesame.hr/


Horvát éttermek kínálata

A horvát éttermek kínálatát alapvetően meghatározza, hogy milyen messzire vannak az Adriától. A partvidéken és a szigeteken természetesen a halakból és különböző tengeri herkentyűkből készült ételek dominálnak. Nagy kedvenc a polip és a tintahal, valamint a brodetto, a spanyol paellára emlékeztető rizsből és a tenger gyümölcseiből készült kiadós fogás. A tengertől messzebb eső vidékeken nagyobb szerep jut a húsnak. Népszerű a csevapcsicsa, a fűszeres darálthús-golyó és a burek, a sajtos, húsos vagy sajtos rétes. A Horvátországban felszolgált pizzák kiválóak, és általában sokkal olcsóbbak, mint Olaszországban.

Borok

A horvát borok talán nem érik el a magyarok színvonalát, viszont általában olcsóbbak. Szinte minden szigetnek megvan a saját különleges szőlőfajtája, érdemes ezek közül többet is kipróbálni, akár tisztán, akár fröccsként hígítva. A horvát nemzeti szeszes ital a slivovica, azaz a szilvapálinka, de ezen kívül még számtalan különféle pálinkafajta is létezik. A horvátok a kávét olaszosan isszák, tehát kis csészéből nagyon erős adagokban.


Árak

A horvátországi éttermek árai széles skálán mozognak. Összességében elmondható, hogy minél több a környéken a külföldi és minél több az étlapon a tengeri hal és különféle herkentyű, annál magasabb lesz a számla összege. Egy közepes színvonalú étteremben egy fő 80-120 kuna közötti összegből jóllakhat, azonban ha polipra, rákokra vagy kagylóra fáj a foga, a lakoma akár több száz kunába is kerülhet